Az egész vékony szeletekre vágott kenyeret sós palacsintatésztában megforgatjuk és bő, forró zsiradékban kisütjük. Pirospaprikával meghintve, reszelt sajttal megszórva, idénynek megfelelő salátával tálaljuk.
A szokásos módon elkészített sós palacsintatésztához a lereszelt főtt burgonyát és két tojás felvert habját óvatosan hozzáadjuk, reszelt szerecsendióval, sóval, majoránnával ízesítjük. Vajban a szokásosnál vastagabb palacsintákat sütünk.
A szép, hosszú csirágokat gyengén sós vízben kifőzzük. A sós tésztából készült palacsintákba 3-3 szál csirágot fektetünk és összegöngyöljük. Kivajazott tűzálló edénybe helyezzük a töltött palacsintákat. Tojássárgájával és sóval, fehér borssal ízesített tejföllel áthúzzuk. Előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
Vajon megpároljuk a vékonyan felszeletelt gombát, sózzuk, őrölt fehér borssal és reszelt parmezán sajttal megszórjuk. Hozzáadjuk a tejszínt, jól összeforraljuk, és a széles metéltre vágott palacsintához keverjük.
A szokásos módon Újházy tyúkhúslevest főzünk. A főtt csirkét kicsontozzuk, és a főtt zöldségekkel együtt pépesre vágjuk, 1 db tojással, 1 evőkanál tejföllel összefogjuk, sóval ízesítjük. A sós tésztából sütött palacsintákat megtöltjük vele, vánkos formára hajtogatjuk. Kivajazott tűzálló tálba helyezzük a palacsintákat, és reszelt sajttal elkevert tejföllel áthúzzuk. Előmelegített sütőben, a sajt ráolvadásáig sütjük.
A szokásos módon sós tésztából palacsintákat sütünk. Finomra vágott gombát kevés zsiradékon és reszelt vöröshagymán, sóval, törött borssal, vágott petrezselyemmel ízesítve megfonnyasztunk. Elkeverjük 1 evőkanál zsemlemorzsával és 1 tojással. Megtöltjük a palacsintákat úgy, hogy vánkos formájúak legyenek.
Bundázzuk, és bő, forró zsiradékban hirtelen kisütjük. Tartármártást vagy ketchupot adunk mellé.
A gombákat apróra vágjuk és reszelt vöröshagymával, kevés zsiradékon, finomra vágott petrezselyemmel, sóval, törött borssal ízesítve puhára pároljuk. A sós tésztából sütött palacsintákat kivajazott tűzálló tálban kettesével lerakjuk úgy, hogy a palacsintákat a gombakrémmel megkenjük. A záróréteg is gomba legyen. Meghintjük reszelt sajttal és előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
A szokásos módon sertéspörköltet készítünk, majd a levétől leszűrjük, és pépesre vágjuk. A levét tejfölös habarással besűrítjük. A sós tésztából készült palacsintákat a húspéppel megtöltjük, táskaformára hajtogatjuk, és saját, forró mártásával leöntve, tejföllel díszítve, finomra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
A főtt vagy sült vadhúst finomra vágjuk, majoránnával, kakukkfűvel, sóval, borssal, 1 tojással, tejföllel és annyi zsemlemorzsával eldolgozzuk, hogy sűrű masszát kapjunk. Hubertus likőrrel ízesítjük. A sós tésztából készült palacsintákat megtöltjük vele és kivajazott tűzálló edényben, tejföllel áthúzva, előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
A torzsájától megtisztított káposztát vékony szálakra vágjuk, besózzuk, 1/2 óráig állni hagyjuk, majd jól kinyomkodjuk. Kevés zsíron 1 evőkanál porcukorral, törött borssal, állandó keverés mellett a káposztát megpirítjuk.
A sós tésztából készített palacsintákat a káposztával megtöltjük. Egyéni ízlés szerint porcukorral meghintve is tálalhatjuk.
A sós tésztából sütött palacsintákat a fekete vagy piros kaviárral megkenjük, pár csepp citromlével lecsepegtetjük. Háromszögletűre hajtjuk és gyengén kivajazott edényben, tojássárgájával elkevert tejföllel áthúzva, sütőben megmelegítjük.
A hagyományosan készített körözöttet finomra vágott szalámival elkeverjük, megtöltjük vele a sós tésztából sütött palacsintákat és néhány percre forró sütőbe helyezzük.
A sós tésztából sütött palacsintákat kettesével egy lapos tányérra lerakjuk, és közte hagyományosan készített körözöttel megkenjük. Végül az egész palacsintatortát körözöttel bekenjük, keménytojás karikákkal díszítjük és 2 órai hűtőszekrényben történt tárolás után tálaljuk.
A főtt marhahús felének megfelelő mennyiségű tepertőt a hússal, 1/4 fej vöröshagymával együtt ledarálunk. Sóval, törött borssal, majoránnával ízesítjük, 1 tojással, 1 evőkanál tejföllel jól eldolgozzuk. A sós tésztából készült palacsintákat a húskrémmel megtöltjük, kivajazott tűzálló tálba helyezzük. Mustárral ízesített tejföllel áthúzzuk és előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
A szokásos módon milánói paradicsomos makarónit készítünk. A sós tésztából készült palacsintákat a makarónival megtöltjük, négybe hajtjuk, és reszelt sajttal vastagon megszórjuk. A sajt olvadásáig sütőbe helyezzük, majd forrón tálaljuk.
A hámozott padlizsánt karikákra vágjuk. Sózzuk, és enyhe fűszerkeverékkel ízesítjük, kevés vajon megpároljuk. Ezután sós palacsintatésztát készítünk, és a padlizsánkarikákra öntve palacsintákat sütünk.
A vékony sertésmáj-szeleteket vagy a csirkemájat sűrű, sós palacsintatésztába forgatjuk és bő, forró zsiradékban kisütjük. Tálaláskor sózzuk, almapürét adunk mellé.
A sós palacsintákat 1/2 cm széles metéltre vágjuk, és kevés tartármártással elkeverjük. Hűtőszekrényben 1 órán át, pihentetjük, majd salátalevéllel, paradicsom- és tojáskarikákkal díszítve tálaljuk.
Kivajazott tűzálló tál aljára egymásra fektetünk 2 palacsintát. Erre rakjuk a karikákra vágott keménytojást és a kolbászkarikákat. Vegetával ízesítjük. Újra két db palacsinta következik, majd tojás és kolbászkarika. A záró-réteg palacsinta legyen. Áthúzzuk tejföllel és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Tálaláskor reszelt sajttal meghintjük.
Hagyományos módon sós palacsintatésztát készítünk. Hozzáadjuk a megfőtt és finomra összevágott parajt. Sózzuk, borsozzuk. A tojások fehérjét habbá verjük és eldolgozzuk a masszával, majd palacsintákat sütünk.
Tálalhatjuk üresen, de tölthetjük is tejfölös sonkavagdalékkal vagy reszelt sajttal.
A zsemléket kevés tejben beáztatjuk, a párizsit közepes fej vöröshagymával húsdarálón ledaráljuk, majd átengedjük a kicsavart zsemléket is. Összedolgozzuk tojással, sóval, törött borssal, pirospaprikával, 1 evőkanál tejföllel, egészen kevés köménymagporral.
A sós tésztából sütött palacsintákat megtöltjük vele, táska alakúra hajtogatjuk és lisztben, felvert tojásban bundázzuk. Bő, forró zsiradékban kisütjük.
A keménytojások sárgáját összetörjük finomra vágott sonkával, sóval, törött borssal, mustárral, kevés reszelt vöröshagymával, Piros arannyal, valamint néhány evőkanál tejszínnel krémesre dolgozzuk.
A sós tésztából sütött palacsintákat megtöltjük, és kivajazott tűzálló edénybe helyezzük. Tojássárgájával ízesített tejszínnel áthúzzuk és előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
Tálaláskor finomra vágott petrezselyemmel és sonkával díszítjük.
A bőrétől elválasztott és kicsontozott csirkemelleket sózzuk, vegetával ízesítjük, és kevés vajon puhára sütjük, majd megdaráljuk. Eldolgozzuk tejföllel, tojássárgájával és finomra vágott petrezselyemmel, reszelt szerecsendióval. Sós tésztából sütött palacsintákat a csirkekrémmel megtöltjük, és vánkos alakúra hajtogatjuk.
A párizsi szelethez hasonlóan kisütjük és tartármártással, ketchuppal tálaljuk.
A retket lereszeljük és tojássárgás besamellel eldolgozzuk. Sóval, törött borssal ízesítjük. A sós tésztából sütött palacsintákat megkenjük vele, felgöngyöljük.
A roquefortot lereszeljük, és kevés vajjal elkeverjük. A sós tésztából sütött palacsintákat a sajtkrémmel megtöltjük, henger alakúra formázzuk. A töltött palacsintákat kivajazott tűzálló tálba helyezzük és 1 db tojássárgájával, törött borssal ízesített tejföllel áthúzzuk.
Előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Fejes salátával tálaljuk.
A finomra vágott vöröshagymát finomra vágott petrezselyemmel, kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzákeverjük a kevés meleg vízben feloldott sáfrányt. Sózzuk, borsozzuk és lassú tűzön kb. 10 percig pároljuk. Levesszük a tűzről, belekeverjük a reszelt sajttal elhabart tojásokat, majd a tűzre visszatéve lágy rántotta sűrűségűre sütjük.
Megtöltjük a sós tésztából sütött palacsintákat, forrón, ketchuppal tálaljuk.
Sós tésztából a szokásos módon palacsintákat sütünk. 1/2 cm vastag sajtszeleteket helyezünk a közepükre, és vánkos formára hajtogatjuk. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába megforgatva bundázzuk és bő, forró zsiradékban kisütjük.
A sós tésztából sütött palacsintákat kivajazott tűzálló tálban kettesével lerakjuk úgy, hogy a palacsinták közé reszelt sajtot hintünk. Tetejét felvert tojásfehérjével bevonjuk, de előtte a habba is reszelt sajtot keverünk.
Előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Tálaláskor tartármártást adunk mellé.
A szokásos módon sós palacsintatésztát készítünk, amelyet elkeverünk kis kockákra vágott szalámival. A megszokott módon, de egy kicsit vastagabbra sütjük.
A kis csíkokra vágott szalonnát zsírjára sütjük, a zsír egy részét leöntjük, a maradék zsiradékon és szalonnán a sós tésztából készült palacsintákat megsütjük.
A szardíniát levétől lecsurgatjuk, összetörjük. Citrommal, törött borssal, kevés tejföllel elkeverjük, és a sós tésztából készített palacsintákat a halkrémmel megtöltjük.
Kivajazott tűzálló tálba a hengereket egymás mellé fektetjük. A tojássárgájával elkevert tejföllel áthúzzuk és előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
A finomra vágott vöröshagymát vajban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a hártyáitól megtisztított és összevágott sertésvelőt. Sóval, törött borssal, majoránnával, finomra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük, 1 vagy 2 db tojással, kevés zsemlemorzsával összefogjuk.
A sós tésztából sütött palacsintákat megtöltjük vele, vánkos formára hajtogatjuk. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába bundázzuk. Bő, forró olajban kisütjük.